Kirjaudu

Hoidot: Vauvahieronta

Vauvahieronta on vanha, tuttu ja turvallinen tapa tutustua vauvaan, niin terveeseen vauvaan kuin erikoisvauvaankin. Vauvahieronnalla voidaan luoda läheinen suhde vauvaan/lapseen ja näin antaa hyvänolon tunnetta myös silloin kun muut keinot ovat rajoitettuja. Vauvahierontaa voidaan hyvin käyttää hoitomuotona niin kotona kuin muissakin paikoissa, joita vauvan hoito vaatii. Hoito sopii yhtälailla keskosille kuin isommillekin vauvoille, samoin niille vauvoille, joiden kehityksessä on poikkeavuutta.

Vauvahieronnassa koko vauvan keho hierotaan vauvaa kuunnellen ja mukaillen. Turvallinen ja varma ja samalla hellä käsittely suo vauvalle hyvänolon tunteen, antaa kokemuksia kehonrajoista, tukee kasvua ja kehitystä. Se auttaa luomaan läheisen ja vauvaa kuuntelevan ja kunnioittavan suhteen vauvan ja häntä hoitavan henkilön välille. Vauvahieronta on myös erinomainen tapa rauhoittaa ja rentouttaa vauvaa. Vauvahieronta antaa vauvalle ja siten hänestä kasvavalle lapselle ja tulevaisuuden aikuiselle oivallisen keinon hahmottaa kehoa, oppia kuuntelemaan itseä ja kehoaan, rentoutua ja rauhoittua ja näin auttaa ja ohjata tasapainoiseen olemiseen.

Annan vauvahierontaa yksilöllisesti yhtenä hoitomuotona vauvoille. Lisäksi haluttaessa myös opetan vauvahierontaa joko yksityisesti tai pienille ryhmille.

Site Design 2008 by AriGrafia Oy
Powered by APE™