Kirjaudu

Hoidot: Koliikkihoito vauvalle

Koliikkihoito on vauvan hoitamista lääkkeettömällä, turvallisella, kivuttomalla ja tehokkaalla menetelmällä. Hoidossa yhdistetään koko kehon hieronta tiettyjen akupisteiden ja alueiden hellävaraiseen käsittelyyn ja näin pyritään helpottamaan vauvan oloa. Hoidon lisäksi se antaa vauvalle voimakkaan läheisyyden tunteen ja vahvistaa vauvan ja häntä hoitavien henkilöiden välistä tunnesidettä. Kosketuksen merkitys on äärettömän suuri.

Hoitotapaamiseen varataan aikaa noin tunti ja siihen kuuluu vanhemman/vanhempien haastattelu ja kotihoidon opettaminen kädestä pitäen ja tietenkin vauvan hoitaminen. Hoitoaika pyritään sopimaan yksilöllisesti sellaisen aikaan, että vauva on suhteellisen virkeä ja edellisestä syötöstä on kulunut sopiva aika eli varataan sellainen aika, että vauva on virkeä, eikä ole nälkäinen. Hoito kestää vauvan osalta noin 15 - 30 min ja yleensä sen loppupuolella vauvaa alkaa väsyttää ja hoidon jälkeen vauva onkin hyvä syöttää ja antaa hänen nukkua. Hoidon vaikutuksista annetaan yksilölliset ohjeet, samoin kuin kotihoidosta. Tavallisimmin noin 3 - 5 hoitokertaa riittää 2 viikon aikana. Jatkoseurannasta sovitaan perheen kanssa.

Kun tällä tavalla vauvaa hoitamalla voimme edes hiukan lievittää, rauhoittaa tai edes lohduttaa hänen oloaan, on se iso sijoitus tulevaisuuteen. Rakastavalla koskettamisella me ravitsemme niin vauvan kehoa, sielua kuin mieltäkin.

Site Design 2008 by AriGrafia Oy
Powered by APE™